top of page
jolinelyttinen

Vila i höst - eller prestera?


Tillåter du hösten att bjuda in mer stillhet och vila eller blir hösten ofta en tid av massor att göra och mål att uppfylla?


Hösten i sin essens ger oss en möjlighet att sakta ned lite grann och skapa lugna och stabila rutiner för vår hälsa och välbefinnande. Om du ser till naturen så ändrar den sin rytm och saktar ner - likaså förbereder sig din kropp på en tid av mörker och mer introspektion där det är dags att landa inåt till dig själv.


Men hösten kan också komma med ännu mera fart och fläkt för många när vardagen sätter i och kanske börjar en inre röst säga att "nu är det allt dags att göra den där förändringen och börja gymma, äta nyttigt och sticka" allt på en och samma gång.

Fält och molnig himmel

Helt plötsligt blev hösten och möjligheten till att vila och landa från energin från våren och sommaren bara till en prestation och ännu mera fart.


Samtidigt som kroppen börjar säga ifrån mer när den förbereder sig på mer vila och stillsamhet och då börjar kanske den inre rösten gå till attack och säga hur dålig du är som inte orkar hålla upp tempot.


Ja för det är så lätt att springa på i vårt samhälle. För att vi tror att vi måste. Men vi måste inte, vi får prioritera att vila och stanna upp mellan varven av jobb, hämtningar, vabb och kalas. Vi måste inte vara med på varje AW och vi måste inte åka på alla föreningsmöten. Vi måste inte vara engagerade i alla frågor i barnens skola. Vi måste inte alltid ha rent och städat hemma.


Ofta är det vi som är högpresterande som hamnar i fällan att göra ännu mer under hösten och därmed glömma bort oss själva. Tillslut säger kroppen ifrån med smärta, ömhet, trötthet, dåligt humör och sjukdom.


Jag vill inte att det ska gå så långt för dig.


Mitt i hösten så har vi ett retreat - en helg för dig att få landa hem till dig själv. En helg att få stanna upp och vara i stillheten och samtidigt i expanderandet av dig själv med nya insikter om dig själv, din inre röst och de verkliga behov som du faktiskt har.


Den här helgen är för dig som vill sakta ned men som har svårt att göra det själv. Jag vet. Det är svårt. Därför gör vi det tillsammans den 18-20 Oktober i en vacker miljö där omgivningen inbjuder till stillhet och reflektion.

För vi behöver vila - för att orka leva.

header för retreat






1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page